• Tue. Jan 31st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Se arată colții unei crize de proporții: prețul aurului este într-o creștere vertiginoasă

Jan 11, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Aurul a fost tranzacţionat marţi aproape de maximul ultimelor 8 luni, creşterea preţurilor metalului preţios continuând în 2023, susţinută de randamente mai scăzute şi de un dolar mai slab, transmite CNBC.

Preţul aurului spot a atins luni 1.881,5 dolari uncia, cel mai înalt nivel din 9 mai, înainte de a se tempera, pe măsură ce oficialii Rezervei Federale din SUA au semnalat noi măsuri agresive de politică monetară pentru a combate inflaţia, informează News.ro.

Contractele futures pentru aur au scăzut cu 0,03%, la 1.877,30 dolari uncia.

Raportul de vineri privind locurile de muncă din SUA, care a arătat că piaţa muncii rămâne puternică, în ciuda eforturilor Fed de a reduce creşterea, a redus randamentele titlurile Trezoreriei SUA  şi cotaţia dolarului, dar a dat un impuls aurului.

”Metalul a fost, de asemenea, susţinut de redeschiderea din China, cu imagini cu pieţe de aur foarte aglomerate, înainte de Anul Nou Chinezesc, în timp ce Banca Populară a Chinei a anunţat că a cumpărat 62 de tone de aur în ultimele două luni ale anului”, a declarat Ole Hansen, şeful strategiei de mărfuri la Saxo Bank.

Hansen a spus că săptămâna aceasta se va concentra asupra inflaţiei preţurilor de consum din SUA, care va fi publicată joi.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *