• Mon. Feb 26th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Se arată colții unei crize de proporții: prețul aurului este într-o creștere vertiginoasă

Jan 11, 2023

Aurul a fost tranzacţionat marţi aproape de maximul ultimelor 8 luni, creşterea preţurilor metalului preţios continuând în 2023, susţinută de randamente mai scăzute şi de un dolar mai slab, transmite CNBC.

Preţul aurului spot a atins luni 1.881,5 dolari uncia, cel mai înalt nivel din 9 mai, înainte de a se tempera, pe măsură ce oficialii Rezervei Federale din SUA au semnalat noi măsuri agresive de politică monetară pentru a combate inflaţia, informează News.ro.

Contractele futures pentru aur au scăzut cu 0,03%, la 1.877,30 dolari uncia.

Raportul de vineri privind locurile de muncă din SUA, care a arătat că piaţa muncii rămâne puternică, în ciuda eforturilor Fed de a reduce creşterea, a redus randamentele titlurile Trezoreriei SUA  şi cotaţia dolarului, dar a dat un impuls aurului.

”Metalul a fost, de asemenea, susţinut de redeschiderea din China, cu imagini cu pieţe de aur foarte aglomerate, înainte de Anul Nou Chinezesc, în timp ce Banca Populară a Chinei a anunţat că a cumpărat 62 de tone de aur în ultimele două luni ale anului”, a declarat Ole Hansen, şeful strategiei de mărfuri la Saxo Bank.

Hansen a spus că săptămâna aceasta se va concentra asupra inflaţiei preţurilor de consum din SUA, care va fi publicată joi.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *