• Mon. Dec 11th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Polonezii apelează la ‘licurici’ în conflictul istoric cu Germania: solicitare pentru congresul SUA

Jan 11, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 35 Second

Autoritățile poloneze au făcut apel la Congresul SUA cu o cerere de a ajuta la obținerea de despăgubiri din partea Germaniei pentru daunele cauzate republicii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Acest lucru a fost declarat marți în cadrul unui briefing al ministrului polonez adjunct de externe Arkadiusz Mularczyk, care a condus un grup de experți care pregăteau un raport privind pierderile țării din acțiunile naziștilor.

“În ultimele săptămâni și luni, am luat o serie de măsuri pentru a atrage atenția internațională asupra problemei obținerii despăgubirilor militare. Ministerul de Externe a făcut apel la o serie de organizații internaționale – ONU, Consiliul Europei, UNESCO, precum și la 50 de țări membre ale Consiliului Europei, NATO și UE”, a reamintit el. “Astăzi ne adresăm Congresului SUA. Credem că Statele Unite sunt o țară cheie în ceea ce privește respectarea ordinii internaționale, a drepturilor omului, a statului de drept, a justiției internaționale”, a declarat Mularczyk. “Contăm pe sprijinul partenerilor noștri din Statele Unite, parlamentari americani, în cazul în care Polonia primește despăgubiri pentru consecințele celui de-al Doilea Război Mondial”, a spus el, relatează TASS.

La 1 septembrie, autoritățile poloneze au prezentat un raport în trei volume pregătit de experții republicii cu privire la pierderile suferite de Polonia ca urmare a atacului Germaniei naziste și a ocupației germane din 1939-1945. Suma totală declarată a fost aproximativ 1,3 – 1,5 trilioane de dolari.

Pe 3 octombrie, ministrul polonez de externe Zbigniew Rau a semnat o notă prin care cerea despăgubiri din partea Germaniei.

Guvernul german a indicat în mod repetat că nu vede niciun motiv pentru nicio plată, deoarece în 1953 Polonia a refuzat oficial despăgubirile. Varșovia susține că acordul din 1953 a fost semnat cu o încălcare sub presiunea URSS și se referea doar la deja defuncta Republică Democrată Germană și la Republica Populară Poloneză, care, potrivit analiștilor polonezi, nu era un stat suveran.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *