• Thu. Feb 9th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

SUA sunt adevărata amenințare pentru afacerile UE: Comisarul european pe economie anunță un exod al marilor companii

Jan 10, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

Uniunea Europeană are nevoie de noi modalităţi pentru a-şi sprijini companiile în tranziţia energetică şi a contracara efectele subvenţiilor publice oferite competitorilor americani, a declarat comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, informează Reuters.

Într-un interviu publicat marţi în cotidianul financiar olandez FD, Paolo Gentiloni a spus că ar putea fi nevoie de sprijin de la stat pentru a împiedica mutarea campaniilor din cauza preţurilor ridicate la energie şi a efectelor economice ale războiului din Ucraina, care sunt resimţite mai dur în Europa decât în alte părţi. Cu toate acestea, comisarul european nu a spus cât de mare ar trebui să fie noile fonduri de sprijin şi nici cum ar trebui să fie finanţate, scrie Agerpres.

“Haideţi mai întâi să stabilim ce sectoare şi proiecte, precum hidrogenul, sunt de interes comun european şi apoi să vedem de ce este nevoie pentru a le stimula”, a spus Paolo Gentiloni.

Acest sprijin ar trebui de asemenea să ajute UE să răspundă la programul Inflation Reduction Act (IRA), în valoare de 430 miliarde de dolari, adoptat de SUA la finele anului trecut, a adăugat Gentiloni.

Ţările membre UE se tem că Inflation Reduction Act (IRA) va crea un dezavantaj incorect pentru firmele lor, deoarece acestea nu vor putea beneficia de reduceri de taxe pentru componentele utilizate în tehnologiile din domeniul energiilor regenerabile, de exemplu în automobilele electrice, pe care legea IRA le oferă cu condiţia ca echipamentele respective să fie produse în America de Nord.

“Nu vom răspunde cu tarife vamale la subvenţiile de miliarde de dolari acordate de SUA. Trebuie să îmbunătăţim competitivitatea europeană”, a spus Paolo Gentiloni.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *