• Thu. Feb 9th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Rusia desfășoară ofensive în trei zone. Eforturile se concentrează pe capturarea întregii regiuni a Donețk

Jan 10, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Rusia desfășoară operațiuni ofensive în trei zone majore din estul Ucrainei, în timp ce își concentrează eforturile pe capturarea întregii regiuni a Donețk, a informat Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei în briefingul său de dimineață.

Armata rusă își concentrează eforturile în apropiere de Bakhmut, Avdiivka și Lyman, toate situate în partea de est a oblastului, deoarece caută să împingă până la granița administrativă a regiunii Donețk, a spus Statul Major, adăugând că aceste eforturi au fost „fără succes.”

Pe 9 ianuarie, forțele ruse și-au reînnoit încercarea de a captura orașul Soledar, care a fost mult timp o țintă a ofensivei Rusiei Bakhmut din estul Oblastului Donețk, a raportat ministrul adjunct al apărării, Hanna Maliar.

Statul Major a mai raportat că Rusia a lansat opt ​​atacuri cu rachete și 31 de atacuri aeriene în ultima zi. De asemenea, a efectuat 63 de atacuri cu lansatoare de rachete, inclusiv asupra infrastructurii civile din orașele Harkov, Herson, Kramatorsk din regiunea Donețk și Ochakiv din regiunea Mykolaiv.

Racheta rusă asupra orașului Ochakiv a rănit 15 persoane, inclusiv un copil de doi ani, pe 9 ianuarie.

Statul Major a declarat că armata ucraineană a reușit să respingă atacurile rusești în apropierea a 13 așezări din regiunile Lugansk și Donețk din estul Ucrainei, unde se desfășoară cele mai aprige lupte ale războiului.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *