• Sun. Jan 29th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

China pune în gardă Australia cu privire la Japonia: ‘Fiţi atenţi la ceea ce s-ar putea întâmpla în viitor’

Jan 10, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 34 Second

China a declarat marţi că Australia ar trebui să-şi amintească crimele de război comise de Japonia în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial înainte de a se apropia de Tokyo, cu care Canberra a semnat un pact de securitate istoric în octombrie, informează France Presse, conform AGERPRES.
“În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Japonia a invadat Australia, a bombardat Darwin, a ucis australieni şi a împuşcat prizonieri de război australieni”, a declarat presei ambasadorul chinez în Australia, Xiao Qian.

“Fiţi atenţi la ceea ce s-ar putea întâmpla în viitor. Când cineva vă ameninţă, vă poate ameninţa din nou”, a avertizat el.

“China a fost prietenul vostru”, a amintit el.

Guvernul de centru-stânga al Australiei încearcă să repare relaţiile cu Beijingul, care s-au înrăutăţit considerabil sub fostul guvern conservator.

Dar cabinetul a semnat de asemenea în octombrie un nou pact de securitate istoric cu Japonia, rival regional al Chinei, menit să contracareze puterea militară în creştere a Beijingului.

Ambasadorul Japoniei în Australia a declarat în această săptămână pentru ziarul The Australian că este nevoie de “vigilenţă” faţă de China, o remarcă ce l-a înfuriat pe Xiao.

Odată excelente, relaţiile dintre Beijing şi Canberra s-au degradat de câţiva ani.

În 2020, Australia a cerut o anchetă independentă cu privire la originile pandemiei de COVID-19 şi a exclus gigantul chinez Huawei de pe piaţă pentru a-i construi reţeaua de telecomunicaţii 5G.

China, cel mai mare partener comercial al Australiei, a ripostat cu contramăsuri vizând importul a peste 10 produse australiene, inclusiv cărbune, vin şi orz.

Un dezgheţ a început în noiembrie în timpul reuniunii G20 din insula indoneziană Bali, unde prim-ministrul australian Anthony Albanese s-a întâlnit cu preşedintele chinez Xi Jinping.

Xiao a recunoscut că schimburile comerciale au fost “perturbate” în ultimii ani, dar a spus că speră că “vor reveni la normal”.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *