• Thu. Feb 9th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Casa Albă a presat Facebook să cenzureze postările sceptice despre vaccinul Covid

Jan 10, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 39 Second

Casa Albă a fost acuzată că a exercitat presiuni asupra companiilor de social media pentru a cenzura postările sceptice despre vaccinurile Covid, potrivit unor e-mailuri publicate în cadrul unui caz juridic, anunță The Telegraph.

E-mailurile fac parte dintr-un caz în care procurorii generali din Missouri și Louisiana, împreună cu mai mulți profesori universitari, au dat în judecată administrația Biden.

Noile e-mailuri au arătat că, în luna martie a anului trecut, un oficial al Casei Albe a trimis un e-mail unui director al Facebook în care acuza gigantul social media că “ascunde mingea”.

Oficialul de la Casa Albă a scris: “Suntem foarte îngrijorați de faptul că serviciul dvs. este unul dintre principalii factori care determină ezitarea în privința vaccinurilor – punct. “Vrem să știm că încercați, vrem să știm cum vă putem ajuta. . Totul ar fi mult mai ușor dacă ați fi sinceri cu noi.”

Facebook a răspuns în scris că “îndepărtează informațiile eronate despre vaccinuri” și “reduce viralitatea conținutului care descurajează vaccinurile”. De asemenea, a promis că “va elimina aceste grupuri, pagini și conturi atunci când promovează în mod disproporționat acest conținut senzaționalist”.

Cereri suplimentare ale Casei Albe

Casa Albă a continuat să ceară asigurări că Facebook nu “face același lucru” care s-a întâmplat înainte de revolta din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliul american, când a spus că “o insurecție care a fost pusă la cale, în mare parte, de platforma dumneavoastră”.

De asemenea, Facebook a fost acuzată de Casa Albă de “eșecul de a monitoriza evenimentele care găzduiesc dezinformări anti-vaccin și Covid” și de “direcționarea atenției către scepticii Covid”.

Ulterior, un director executiv a trimis Casei Albe o listă cu ceea ce făcea pentru a “crește acceptarea vaccinurilor”. Detaliile au fost publicate în Wall Street Journal de Aaron Kheriaty, fost profesor la Facultatea de Medicină a Universității din California Irvine, care este reclamant în acest caz. El a scris: “Primul Amendament interzice guvernului să se angajeze în cenzura bazată pe punctul de vedere”.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *