• Sun. Jan 29th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Vladimir Putin a fost decorat de o țară cu un istoric ciudat în Europa

Jan 9, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

 

Președintele Republicii Srpska (o entitate a Bosniei și Herțegovinei), Milorad Dodik, i-a acordat președintelui rus, Vladimir Putin, cea mai înaltă distincţie a republicii – Ordinul “Pentru preocupare patriotică și dragoste specială pentru Republica Srpska” – pentru contribuția sa la consolidarea cooperării ruso-sârbe, a anunțat, duminică, postul de televiziune RTRS.

Ambasadorul Rusiei în Bosnia și Herțegovina, Igor Kalabuhov, și-a exprimat recunoștința în numele lui Putin pentru onoarea acordată.

Această distincţie este o confirmare a caracterului strategic al relațiilor îndreptate spre consolidarea prieteniei popoarelor noastre fraterne” – a subliniat diplomatul rus. Ordinul va fi înmânat președintelui rus la prima întâlnire oficială a celor doi lideri.

“Sunt mândru, bucuros și fericit că, de Ziua Republicii și în numele Republicii Srpska, al instituțiilor și al cetățenilor săi, acord ordine și distincţii prietenilor republicii și exprim cel mai profund respect pentru ei” – a spus Dodik.

Ceremonia de premiere a avut loc în cadrul sărbătoririi Zilei Republicii Srpska, marcată pe 9 ianuarie. Duminică, Republica Srpska sărbătorește a 31-a aniversare de la înființare.

Republika Sârpska este una dintre cele două entități care compun statul modern Bosnia și Herțegovina. Cealaltă entitate este Federația Bosniei și Herțegovinei.

La 9 ianuarie 1992, Adunarea sârbilor din Bosnia și Herțegovina a adoptat Proclamația Republicii poporului sârb din Bosnia și Herțegovina (Republika Srpska).

La 28 februarie 1992, Constituția Republicii Srpska a fost adoptată și a declarat că teritoriul statului include regiuni autonome sârbe, comune și alte entități etnice sârbe din Bosnia și Herțegovina.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *