• Fri. Feb 23rd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Mii de oameni au ieşit pe străzi la Hamburg în semn de solidaritate cu protestele din Iran

Jan 8, 2023

Circa 2.700 de persoane au ieşit duminică pe străzi în oraşul german Hamburg în semn de solidaritate cu demonstranţii iranienii antiguvernamentali care protestează de luni de zile în pofida unei reprimări brutale a forţelor de securitate, relatează DPA, potrivit Agerpres.
A fost cântată muzică iraniană şi în fruntea mulţimii s-a aflat un fost camion de pompieri cu o pancartă cu mesajul “Jos cu mullahii – Libertate pentru Iran”.

Demonstraţia a fost paşnică, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, care a furnizat şi numărul participanţilor.

Conducerea politică din Iran se află sub o enormă presiune de la declanşarea protestelor naţionale la jumătatea lui septembrie.

Declanşate de moartea iraniencei Mahsa Amini în custodia poliţiei, protestele au aruncat Teheranul în cea mai gravă criză politică de decenii.

Femeia în vârstă de 22 de ani a fost arestată pentru încălcarea codului vestimentar strict din Republica Islamică.

Autoritatea judiciară din Iran a anunţat sâmbătă că alţi doi protestatari au fost spânzuraţi la primele ore ale dimineţii, în contextul în care Teheran continuă să sfideze valul internaţional de indignare provocat de tacticile sale agresive.

Cei doi bărbaţi au fost găsiţi vinovaţi de uciderea unui paramilitar în timpul protestelor din noiembrie. Două sentinţe de condamnare la moarte în legătură cu protestele au fost executate şi în decembrie
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *