• Thu. Feb 9th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

MAE danez îl convoacă pe ambasadorul Iranului pentru a denunţa execuţiile

Jan 8, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Danemarca îl va convoca luni pe ambasadorul Iranului la Copenhaga pentru a-i transmite “indignarea” sa după execuţia a doi oameni în legătură cu manifestaţiile declanşate de decesul în detenţie al Mahsei Amini, a anunţat duminică şeful diplomaţiei daneze, relatează AFP, potriivt Agerpres.
“Îl convocăm pe ambasadorul iranian la o reuniune la Ministerul Afacerilor Externe pentru a-i transmite semnalul cel mai puternic posibil şi imaginabil, respectiv că abuzurile comise la adresa poporului său ne provoacă indignarea”, a declarat ministrul afacerilor externe, Lars Lokke Rasmussen, agenţiei de presă locale Ritzau.

Ministerul a precizat pentru AFP că reuniunea va avea loc luni.

Justiţia iraniană a anunţat sâmbătă execuţia prin spânzurare a doi bărbaţi găsiţi vinovaţi de uciderea, pe 3 noiembrie, a unui paramilitar în timpul manifestaţiilor, provocând un val internaţional de indignare.

SUA au denunţat un “simulacru de proces” şi execuţii care sunt “un element cheie al strategiei regimului de a reprima manifestaţiile” care zguduie ţara de luni de zile.

“Situaţia este foarte gravă în Iran. Ea provoacă numeroase emoţii diferite, în special un enorm respect pentru anumite persoane care dau dovadă de un eroism incredibil opozându-se unui regim bestial”, a subliniat Lokke Rasmussen.

În cadrul Uniunii Europene, Ţările de Jos l-au convocat şi ele pe ambasadorul iranian pentru a-i transmite “grava preocupare” pentru aceste acţiuni.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *