• Thu. Feb 9th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Lupte dezlănțuite pe frontul din Donbas: atacuri încrucișate raportate de trupele Rusiei și Ucrainei

Jan 8, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 32 Second

Armata ucraineană a anunțat duminică efectuarea unui atac asupra unui cămin în care erau cazaţi ocupanţi ruşi, scrie Unian, conform Rador. Astfel, 14 militari ruşi au fost ucişi la Rubijne (regiunea Lugansk), în urma unui atacat lansat de Forţele Armate ale Ucrainei – conform Departamentului de Comunicații Strategice (StratCom) al armatei ucrainene. Militarii respectivi, recent mobilizați, se aflau în căminul uneia dintre universitățile din oraş. StratCom menţionează că deocamdată, nu se ştie câţi dintre ruşi au fost răniţi în atacul asupra căminului respectiv.

În același timp, în Harkov, ruşii au tras asupra unei clădiri a Serviciului ucrainean pentru Situaţii de Urgență. Şeful Administrației Militare Regionale Harkov, Oleh Sinehubov, a raportat că clădirea unui detaşament au fost vizate de bombardamente ruseşti, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Potrivit oficialului, trupele ruse au bombardat localităţile Dvoricine şi Stariţa. “În Dvoricine, au fost vizate de atacuri o clădire rezidențială particulară și clădirea unei subdiviziuni a Serviciului de Stat pentru Situaţii de Urgență. De asemenea, două autocisterne și o autospecială de pompieri au fost avariate. Nu au fost înregistrate victime” – a precizat Sinehubov, conform Ukrinform.
De asemenea, rușii au lansat, în noaptea de 7 spre 8 ianuarie, șapte atacuri cu rachete asupra oraşului ucrainean Kramatorsk (regiunea Doneţk) și două asupra oraşului Kostiantinivka. O instituție de învățământ, o instalație industrială și o cooperativă au fost avariate în Kramatorsk și o zonă industrială în Kostiantinivka. Bombardamentele nu s-au soldat cu victime. În direcția Donețk, rușii au tras cel mai activ asupra comunităţii Kurahove. Atacurile au continuat toată noaptea trecută la Mariinka, iar duminică dimineață, ruşii au atacat Avdiivka, folosind lansatoare de rachete Grad. Autorităţile ucrainene au transmis că o persoană a fost ucisă în direcția Horlivka și o alta a fost rănită în Soledar. În zona Lisiceanskului au fost înregistrate aproximativ 20 de bombardamente la Torske și Zaricinem, din comunitatea teritorială Liman.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *