• Mon. Dec 11th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Liderul sârbilor bosniaci Milorad Dodik i-a acordat lui Vladimir Putin o medalie

Jan 8, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

Preşedintelui rus Vladimir Putin i s-a decernat duminică o medalie in absentia de către liderul sârbilor bosniaci Milorad Dodik, în cadrul unei ceremonii care marchează ziua naţională a entităţii sârbe autonome din Bosnia şi Herţegovina, relatează Reuters, potrivit Agerpres.
Lui Putin i s-a decernat medalia pentru “afecţiunea patriotică specială şi dragostea faţă de Republika Srpska” şi merite în dezvoltarea şi întărirea cooperării şi relaţiilor politice între “statele prietene Republika Srpska şi Federaţia Rusă”, au anunţat moderatorii.

Republika Srpska este o regiune care formează Bosnia şi Herţegovina împreună cu Federaţia croato-bosniacă.

Dodik, liderul regiunii care de multă favorizează legăturile cu Rusia în detrimentul celor cu Occidentul, l-a elogiat pe Putin pentru sprijinul credibil pentru Republika Srpska şi a spus că îi va oferi medalia la următoarea lor întâlnire.

“Mulţumită poziţiei lui Vladimir Putin şi puterii Federaţiei Ruse, vocea şi poziţia Republika Srpska au fost auzite şi respectate”, a spus el.

După invadarea Ucrainei de către Rusia, Dodik a încercat să blocheze eforturile preşedinţiei tripartite a Bosniei de a se alătura sancţiunilor UE împotriva Rusiei.

În acelaşi timp, trimişii ruşi l-au susţinut pe Dodik în mişcările sale secesioniste menite să slăbească guvernarea centrală.

Luna trecută, Rusia a denunţat decizia UE de a acorda Bosniei statutul de ţară candidată la aderarea la UE. Anterior, Moscova a avertizat că va considera demersurile Bosniei în sensul aderării la NATO drept un “act ostil”.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *