• Sun. Feb 5th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

James Cameron a dat lovitura: ‘Avatar 2’ a intrat în topul filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile

Jan 8, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 46 Second

Avatar: Drumul apei” a depășit încasările lui “Top Gun: Maverick” în primele trei săptămâni în cinematografe, adunând 1,51 miliarde de dolari la nivel mondial începând cu 16 decembrie, potrivit datelor Box Office Mojo citate de CNBC, conform Mediafax.

Filmul are astfel cele mai mari încasări din 2022 și i-a permis să depășească peste “Furious 7” din 2015 pentru a ocupa locul 10 în clasamentul filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile

Observatorii de box office nu se așteaptă ca “Avatar 2” să încetinească. Filmul va continua să adune vânzări de bilete și este de așteptat să aibă o priză fermă pe IMAX, Dolby și alte formate de afișare premium până la lansarea “Ant-Man and the Wasp: Quantumania” luna viitoare.

Este o veste buna pentru Cameron, care, în perioada premergătoare lansării filmului, a susținut că ar trebui să câștige cel puțin 2 miliarde de dolari doar pentru a fi profitabil. Împreună cu “Avatar” original (2,92 miliarde de dolari) și “Titanic” (2,2 miliarde de dolari), Cameron a regizat acum trei dintre cele mai mari 10 blockbustere din toate timpurile.

Dominația în box office a “Avatar” nu a fost un dat de la început. Weekendul de deschidere al filmului nu a fost pe măsura așteptărilor, iar furtunile de iarnă care au lovit mari porțiuni din țară au scăzut, de asemenea, numărul spectatorilor.

Apetitul global pentru “Avatar 2” a ajutat la susținerea filmului. În timp ce “Top Gun” a câștigat 718 milioane de dolari în Statele Unite și 770 de milioane de dolari în străinătate, 1,05 miliarde de dolari din vânzările de bilete pentru “Avatar” au venit de peste ocean, iar publicul american a contribuit cu o sumă relativ modestă de 464 de milioane de dolari până la 6 ianuarie.

De asemenea, “Avatar” nu se comportă ca o continuare tipică. Cele mai multe continuări ale unor francize majore înregistrează în mod normal încasări de box office în avans, deoarece fanii se grăbesc să vină la cinematografe în weekendul de deschidere și apoi se retrag rapid în fiecare săptămână, însă “Avatar” nu a înregistrat scăderi abrupte în primele trei săptămâni.

Sursa:stiripesurse
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *