Fie că suntem mai mari sau mai mici, mulți dintre noi alegem să achiziționăm un hot-dog de la diverși operatori economici, pentru a ne potoli pofta de mâncare. La o prima vedere, hot-dogul pare o alternativă buna, conținând doar 4 ingrediente: pâine, crenvurșt , ketchup și mustar . Conform studiilor InfoCons pe baza etichetelor produselor ce alcătuiesc hot-dogul, este prezentată o centralizare a numericului de aditivi, a cantității de sare și a cantității de zaharuri, astfel încăt consumatorii să consume și să achiziționeze în cunoștință de cauză.
Numericul aditivilor alimentari regăsiți într-un hot-dog poate ajunge până la 27:
- Numericul de aditivi alimentari din muștar poate ajunge până la 6;
- Numericul de aditivi alimentari din ketchup poate ajunge până la 6;
- Numericul de adiviti alimentari din pâine poate ajunge până la 4;
- Numericul de adiviti alimentari din crenvurști poate ajunge până la 11
Cantitatea de sare dintr-un hot-dog poate ajunge până la 14,9 g:
- Cantitatea de sare din muștar poate ajunge până la 6,5 g;
- Cantitatea de sare din ketchup poate ajunge până la 3,1g;
- Cantitatea de sare din pâine poate ajunge până la 2,3g;
- Cantitatea de sare din crenvurști poate ajunge până la 3g
Organizația Mondială a Sănătății estimează că aproximativ 2.5 milioane de decese ar putea fi prevenite dacă nivelul de consum global al sării ar scădea până la cantitatea recomandată de 5 grame/zi . Astfel, cu un singur hot-dog depășim cantitatea de sare recomandată pe zi cu până la 200%.
Cantitatea de zaharuri regăsită într-un hot-dog, poate ajunge până la 32,53 g:
- Cantitatea de zaharuri din muștar poate atinge până la 16,33g;
- Cantitatea de zaharuri din ketchup poate atinge până la 8 g;
- Cantitatea de zaharuri din pâine poate atinge până la 7 g;
- Cantitatea de zaharuri din crenvurști poate atinge până la 1.2g
sursa:stiripesurse