• Sun. Feb 5th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Un italian riscă până la 20 de ani de închisoare pentru furtul a peste 1.000 de cărți nepublicate. Metoda prin care a reușit să înșele scriitorii

Jan 7, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

Un italian a recunoscut că a furat peste 1.000 de manuscrise nepublicate, multe dintre ele scrise de autori de renume, relatează BBC.

Filippo Bernardini a păcălit scriitorii să-i predea operele folosind identitatea unor personalități din industria editorială, scrie Mediafax.

El s-a folosit de cunoștințele sale din interiorul industriei, fiind angajat al gigantului editorial Simon & Schuster din Londra.

Bernardini, în vârstă de 30 de ani, a pledat vinovat la New York pentru fraudă electronică. Nu s-a constatat că manuscrisele ar fi fost difuzate pe internet și nici nu s-a cerut vreo răscumpărare.

Condamnarea lui Bernardini, care a fost arestat de FBI în ianuarie anul trecut, pare să explice un mister care a nedumerit ani de zile lumea literară, Margaret Atwood, Ian McEwan și Sally Rooney fiind printre romancierii vizați.

Procurorii au declarat că acesta a înregistrat peste 160 de domenii de internet false începând din 2016.

Agenți, editori și jurați ai Premiului Booker au căzut cu toții victime ale escrocheriilor de phishing de la adrese de e-mail cu aspect oficial ușor modificate, solicitând manuscrise ale unor lucrări ale unor autori, inclusiv ale câștigătoarei Booker Margaret Atwood.

Într-un interviu acordat publicației The Bookseller în 2019, Atwood a confirmat că au existat “eforturi concertate de a fura manuscrisul” cărții sale The Testaments înainte de a fi lansată.

“Au existat o mulțime de e-mailuri false de la oameni care încercau să fure chiar și doar trei pagini, orice”, a precizat ea.

Deși italianul a lucrat la Simon & Schuster, nu s-a sugerat că editura ar fi vinovată și nu a fost numită în documentele legale.

Bernardini va fi condamnat în luna aprilie. El riscă o pedeapsă maximă de 20 de ani de închisoare.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *