• Sat. Dec 2nd, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Traficanții de droguri s-au dezlănțuit în Mexic, după arestarea fiului lui El Chapo: Război în stradă, cu polițiaP

Jan 7, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 48 Second

Lupte grele se desfășoară în orașul mexican Culiacan între forțele de ordine și traficanții de droguri după ce autoritățile au reușit să-l aresteze pe fiul lui El Chapo. Fiul este el însuși unul dintre liderii cartelului din Sinaloa.

Lupte grele se dau în tot orașul Culiacan după ce forțele de securitate l-au capturat pe Ovidio Guzman, unul dintre fiii lui Joaquin „El Chapo” Guzman. În urmă cu trei ani, o încercare de arestare a acestuia s-a încheiat cu o umilință pentru președintele Mexicului deoarece autoritățile au fost nevoite să-l elibereze pe Ovidio după ce au fost amenințate de traficanți.

De data aceasta, oficialii din Sinaloa au avertizat locuitorii să rămână în casă, au suspendat activitățile autorităților locale și au închis școlile. De asemenea, armata mexicană a închis aeroportul din Culiacan deoarece în apropiere au fost auzite focuri de armă. Reprezentanții companiei aeriene mexicane Aeromexico au declarat că unul dintre avioanele a fost lovit de gloanțe chiar înainte de decolare, dar nimeni nu a fost rănit, potrivit Sky News.

Capturarea lui Ovidio are loc înainte ca Mexicul să găzduiască săptămâna viitoare un summit al liderilor nord-americani, în cadrul căruia se așteaptă ca președintele american Joe Biden să vorbească despre traficul de droguri.

„Aceasta este o lovitură semnificativă pentru cartelul Sinaloa și o victorie majoră pentru statul de drept. Cu toate acestea, nu va împiedica fluxul de droguri în SUA. Să sperăm că Mexicul îl va extrăda în SUA”, a declarat Mike Vigil, fostul șef al operațiunilor internaționale ale DEA.

Ovidio Guzman este liderul unei facțiuni din Sinaloa numită „juniorii” sau „micii Chapos”. Ceilalți lideri sunt doi dintre frații săi, Ivan Archivaldo Guzman și Jesus Alfredo Guzman, despre care se crede că ar fi condus operațiunile cartelului împreună cu Ismael „El Mayo” Zambada.

Anterior, autoritățile din SUA au oferit o recompensă de 5 milioane de dolari pentru informații care să ducă la arestarea sau condamnarea lui Ovidio, care a devenit o figură cheie în cartel de la arestarea tatălui său. Acum, americanii au putea cere extrădarea lui Ovidio, așa cum s-a întâmplat cu tatăl său care execută o condamnare pe viață într-o închisoare din Colorado.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *