• Sun. Feb 5th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Medicii trag un semnal de alarmă! Simptomele legate de COVID s-au schimbat din nou

Jan 5, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 39 Second

Medicii trag un semnal de alarmă și spun că în ultima perioadă foarte mulți pacienți s-au prezentat la camera de gardă cu dureri musculare localizate la nivelul umerilor și picioarelor. Experții spun că aceste dureri sunt cauzate de noul simptom al infecției cu COVID, conform romaniatv.net.

Până în prezent, medicii nu au știut pe seama cărei boli să pună acest simptom și asta din cauză că noile tulpini de COVID lovesc la intervale regulate, iar simptomele legate de infecție se schimbă în timp, făcând foarte greu de identificat boala.

Experții din sănătate spun că deși simptomele legate de infecția cu COVID sunt comparativ mai ușoare în prezent, efectele pe termen lung rămân în continuare îngrijorătoare.

Mai mult, aceștia spun că infecția cu COVID poate afecta toate organele, inclusiv inima și sistemul nervos, provocând boli grave.

Atunci când a fost descoperit pentru prima dată COVID-ul, pierderea mirosului și a gustului, febra mare și dificultățile respiratorii au fost considerate simptomele „clasice”, însă odată cu apariția Omicron simptomele legate de această infecție s-au schimbat. Durerea în gât, nasul care curge, durerile de cap și oboseala au fost simptomele raportate pe scară largă.

Din păcate, simptomele legate de infecția cu COVID s-au schimbat din nou, iar mulți pacienți au raportat în ultima vreme dureri la nivelul umerilor și la picioare.

Potrivit medicilor, acești oameni suferă de mialgie, o boală cunoscută și sub numele de durere musculară, care provine din efectele moleculelor inflamatorii eliberate de celulele imune ca răspuns la un anumit virus.

Potrivit unei aplicații care a urmărit simptomele COVID încă de la începutul debutului său, mialgia este considerată un simptom „de top” pentru această infecție, care acum este raportată pe scară largă.

Mialgia tinde să afecteze mai intens pacienții nevaccinați, a transmis dr Angelique Coetzee, care a detectat prima varianta Omicron.

Potrivit medicului, durerile musculare legate de Covid pot varia de la ușoare, la destul de greu de suportat, mai ales atunci când apar împreună cu oboseala.

Sursa:stiripesurse
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *