• Sun. Jan 29th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Kim Jong Un și-ar fi executat ministrul de externe care a organizat summitul cu Donald Trump (presă)

Jan 5, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Fostul ministru de externe nord-coreean Ri Yong-ho pare să fi fost executat anul trecut, relatează un ziar japonez miercuri, citat de agenția sud-coreeană de presă Yonhap.

Ri pare să fi fost executat în preajma perioadei dintre vara și toamna anului trecut, relatează Yomiuri Shimbun, care citează mai multe surse anonime.

Patru sau cinci oficiali din cadrul ministerului nord-coreean de externe par să fi fost executați succesiv în jurul perioadei în care Ri a murit, potrivit informațiilor.

Sursa a adăugat că unele probleme nespecificate legate de Ambasada Coreei de Nord din Marea Britanie ar putea fi motivele din spatele execuției lor, spunând că toți, inclusiv Ri, au muncit în misiunea diplomatică.

Ministerul sud-coreean al unificării ce gestionează afacerile inter-coreene a spus că este conștient de știre și verifică informațiile relevante.

Ri, care a fost numit ca șef al diplomației din Nord în 2016, a jucat un rol cheie în negocierile cu SUA pentru summiturile din 2018 și 2019 dintre liderul nord-coreean Kim Jong-Un și președintele american de atunci, Donald Trump.

Summitul de la Hanoi care a avut loc la începutul anului 2019 s-a încheiat fără niciun acord. Se știe că Ri a părăsit funcția în 2020.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *