• Sun. Jan 29th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Sociologul Mircea Kivu intervine în scandalul rezultatelor recensământului: ‘INS e dator cu niște clarificări’

Jan 4, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

Sociologul Mircea Kivu afirmă că Institutul Național de Statistică trebuie să ofere explicații după ce 2,5 milioane de persoane nu și-ar fi declarat etnia și religia la recensământ. Rezultatele preliminare publicate zilele trecute de INS (DOCUMENTUL INTEGRAL poate fi consultat AICI) arată o scădere a populației de etnie maghiară și o creștere mică a populației de etnie romă. În privința apartenenței religioase, singura creștere ar fi la cultul creștin penticostal. Aceste statistici au stârnit dezbateri aprinse și contestări, în special din partea reprezentanților minorităților maghiară și romă.

„Mă uit (abia acum) la datele provizorii ale recensământului publicate de INS. Pentru aproximativ 2,5 milioane de persoane, adică 14% din totalul populației recenzate, lipsesc informațiile referitoare la etnie, limba maternă și religie

În aceste condiții, orice considerații privind evoluția unei etnii sau a unui cult religios sunt pure speculații. Practic, informațiile din aceste capitole pot fi aruncate la gunoi.

În comunicatul însoțitor ni se spune că asigurarea completitudinii datelor individuale s-a realizat, pentru circa 1 milion de persoane, „prin imputare prin metode statistice, din surse statistice și administrative”. Înțeleg că pentru acest milion de persoane nu au putut fi aflate informațiile privind etnia și religia. Mai greu îmi e să înțeleg de ce lipsesc aceste informații pentru diferența până la 2,5 milioane. Să fi „uitat” recenzorii să întrebe? Greu de crezut. Să fi refuzat 1,5 milioane de persoane să-și declare apartenența etnică și pe cea religioasă? Cred că Institutul Național de Statistică e dator cu niște clarificări”, scrie Mircea Kivu pe Facebook.

sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *