• Thu. Feb 9th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Medic din Germania, condamnat la închisoare pentru că eliberat scutiri de la purtarea măștii în timpul pandemiei

Jan 4, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

Un medic german a fost condamnat la doi ani și nouă luni de închisoare pentru că a eliberat ilegal scutiri de la purtarea măștilor pentru mai mult de 4.000 de persoane în timpul pandemiei de coronavirus, potrivit ABC News.

Un tribunal regional din orașul Weinheim, situat în sud-vestul țării, a confirmat marți că medicul a fost condamnat pentru “emiterea de certificate de sănătate incorecte” pentru persoane din întreaga Germanie, pe majoritatea cărora nu le-a întâlnit sau examinat niciodată.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, ea a primit o interdicție de muncă de trei ani și a fost obligată să plătească 28.000 de euro (29.550 de dolari), suma pe care a primit-o pentru eliberarea certificatelor medicale. Asistentul ei de birou a fost amendat cu 2.700 de euro.

“Procesul amintește mai mult de o vânzare de certificate decât de o procedură medicală”, a declarat instanța într-un comunicat. Aceasta a precizat că nu i s-a reproșat că a furnizat certificate pacienților săi existenți.

În timpul procesului, inculpata a susținut că purtarea măștilor este dăunătoare pentru sănătatea oamenilor.

Avocatul medicului intenționează să facă apel la verdict, a relatat postul public de televiziune SWR.

Zeci de susținători s-au adunat în fața tribunalului din Weinheim, la nord de Heidelberg, pentru a protesta față de verdict și față de restricțiile impuse de Germania în caz de pandemie.

Germania a pus capăt anul trecut obligativității de a purta măști în multe spații închise, deși acestea sunt încă obligatorii în trenurile de lung parcurs, în cabinetele medicilor, în spitale, în aziluri și în unele mijloace de transport public regional
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *