• Mon. Feb 26th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Statele Unite garantează în continuare securitatea Israelului, dar susţin soluţia a două state – Antony Blinken

Jan 3, 2023

Statele Unite menţin angajamentele privind securitatea Israelului şi doresc aprofundarea parteneriatului bilateral, i-a transmis secretarul de Stat, Antony Blinken, noului ministru israelian de Externe, Eli Cohen, reafirmând susţinerea privind soluţia a două state în conflictul israelo-palestinian, anunță Mediafax.

“Secretarul de Stat american, Antony Blinken, a vorbit astăzi cu ministrul israelian de Externe, Eli Cohen, pentru a-l felicita pentru numirea în funcţie şi a evidenţia angajamentul Statelor Unite faţă de parteneriatul SUA-Israel şi faţă de securitatea Israelului. Secretarul Blinken a evocat eforturile permanente ale SUA în sensul avansării intereselor reciproce, precum continuarea integrării regionale a Israelului, inclusiv prin intermediul Forumului Negev”, a anunţat luni Departamentul de Stat de la Washington, conform unui comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

Antony Blinken a pledat pentru acţiuni de contracarare a “provocărilor comune”, inclusiv a ameninţărilor generate de Iran, şi a cerut promovarea valorilor care definesc de zeci de ani relaţia SUA-Israel.

“Secretarul de Stat american a evidenţiat angajamentul continuu al Statelor Unite pentru soluţia a două state şi opoziţia faţă de politicile care periclitează viabilitatea acestei soluţii”, a subliniat Departamentul de Stat.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a declarat, săptămâna trecută, că este interesat să colaboreze cu noul prim-ministru israelian, Benjamin Netanyahu, dar a subliniat că Washingtonul susţine soluţia de pace prin coexistenţa a două state, israelian şi palestinian. Guvernul de dreapta condus de premierul Benjamin Netanyahu a primit, săptămâna trecută, votul de învestitură al Parlamentului israelian (Knesset), cu o agendă care include acţiuni pentru menţinerea ordinii publice, dezvoltarea infrastructurii şi oprirea programului nuclear iranian.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *