• Sun. Feb 5th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Marea Britanie: ‘Gardienii Revoluţiei’ va fi declarată oficial drept grupare teroristă

Jan 3, 2023
0 0
Read Time:51 Second

Decizia vine după ce Gardienii Revoluţiei au arestat şapte persoane care aveau legături cu Regatul Unit în contextul protestelor antiguvernamentale, informează Reuters, citat de Agerpres.

Anunțul oficial va fi făcut în următoarele săptămâni, este susţinută de ministrul securităţii, Tom Tugendhat, şi de ministrul de interne, Suella Braverman, se arată într-un articol publicat luni de Telegraph, care citează surse.

Declararea Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Iranului, drept grupare teroristă ar însemna că apartenenţa la această organizaţie, participarea la reuniuni şi afişarea publică a siglei sale ar deveni o infracţiune.

Ministerul de Interne britanic nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii privind informaţiile publicate de Telegraph.

Gardienii Revoluţiei au arestat săptămâna trecută şapte persoane având legături cu Marea Britanie în contextul protestelor antiguvernamentale care au zguduit ţara după moartea tinerei kurde iraniene Mahsa Amini, arestată pentru că purta necorespunzător vălul islamic.

Prim-ministrul britanic Rishi Sunak a cerut miercuri Iranului să înceteze reţinerea cetăţenilor cu dublă cetăţenie, declarând că această practică nu ar trebui folosită pentru a obţine o “pârghie diplomatică”.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *