• Sun. Jan 29th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Marocul nu mai permite accesul în ţară a călătorilor din China

Jan 1, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

Marocul a anunţat sâmbătă că va interzice intrarea pe teritoriul său a călătorilor din China începând cu data de 3 ianuarie, “pentru a evita un nou val de contaminări” cu virusul ce a provocat pandemia de Covid-19, relatează AFP, citat de news.ro.

“Autorităţile marocane au decis să interzică accesul pe teritoriul regatului tuturor călătorilor, indiferent de naţionalitatea lor, care vin din Republica Populară Chineză”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Interdicţia va intra în vigoare “din 3 ianuarie şi este valabilă până la noi ordine”, a precizat aceeaşi sursă.

Această decizie a fost luată “în lumina evoluţiei situaţiei sanitare legate de Covid-19 în China” şi “pentru a evita un nou val de contaminări în Maroc, cu toate consecinţele sale”, explică ministerul.

La trei ani de la apariţia primelor cazuri de coronavirus la Wuhan, în centrul Chinei, Beijingul a pus capăt fără o pregătire prealabilă, la 7 decembrie, politicii sale draconice “zero Covid”. Ridicarea restricţiilor a dus la o explozie a infecţiilor Covid-19 în ţară.

Franţa, Italia, Spania şi Regatul Unit, ca şi Statele Unite, Coreea de Sud şi Japonia au decis în această săptămână să impună obligativitatea efectuării unui test Covid pentru călătorii care vin din China. Marocul este prima ţară care adoptă o măsură şi mai severă, practicată în primul an al pandemiei, aceea de a interzice accesul în ţară al călătorilor care vin dintr-o anumită zonă.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *