• Mon. Feb 6th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Canada adoptă măsura ce solicită un test negativ pentru COVID-19 de la călătorii care sosesc din China

Jan 1, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

Canada a anunţat sâmbătă că va solicita un test negativ pentru COVID-19 de la călătorii care sosesc din China, aşa cum au cerut deja mai multe ţări, printre care Statele Unite, îngrijorate de explozia de cazuri de infecţii în China, scrie AFP, citat de Agerpres.

Călătorilor li se va cere să prezinte un test negativ pentru COVID-19 efectuat cu mai puţin de 48 de ore înainte de îmbarcarea în China, a indicat guvernul canadian într-un comunicat.

Potrivit autorităţilor de la Ottawa, măsura este “un răspuns la focarul de COVID-19 din Republica Populară Chineză şi din cauza puţinelor date epidemiologice şi de secvenţiere a genomului disponibile pentru aceste cazuri”.

Măsura va intra în vigoare pe 5 ianuarie şi va fi reevaluată după 30 de zile. Guvernul canadian a mai indicat că va analiza toate apele uzate de la zborurile internaţionale care aterizează la Toronto şi Vancouver pentru a supraveghea eventuala apariţie a unor noi variante.

În contextul în care Beijingul a pus capăt brusc politicii draconiene de “zero Covid”, conducând la o explozie a contaminărilor în ţară, Franţa, Italia, Spania şi Regatul Unit, la unison cu Statele Unite sau Coreea de Sud, au decis săptămâna aceasta să impună un test COVID-19 călătorilor care vin din China.

Suedia, care deţine preşedinţia prin rotaţie a UE de la 1 ianuarie, a indicat că europenii se vor reuni miercuri pentru a reflecta asupra unui răspuns comun.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *