Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a transmis, sâmbătă, 31 decembrie, că victoria Rusiei asupra Ucrainei este „inevitabilă”, în timp ce a salutat eroismul soldaţilor ruşi într-un mesaj video transmis de Anul Nou, conform Rador.

S-a anunțat victoria Rusiei! Cutremur la nivel european. Anunțul a fost dat în ultima zi din an

Șeful Apărării Moscovei, care a fost puternic criticat de vocile pro-război din Rusia pentru eșecurile pe câmpul de luptă, a spus că situația de pe front a rămas „dificilă” și a criticat Ucraina și Occidentul pentru că au încercat să controleze Rusia.

„Întâmpinăm Anul Nou într-o situație politico-militar dificilă”, a spus Șoigu. „Într-un moment în care există cei care încearcă să ștergă istoria noastră glorioasă și marile realizări, să demoleze monumente ale învingătorilor fascismului, să pună criminali de război pe un piedestal, să anuleze și să profaneze tot ce este rusesc”.

Șoigu le-a transmis soldaților ruși: „Victoria, ca și Anul Nou, este inevitabilă”.

De asemenea, ministrul rus a lăudat „acţiunile nemuritoare, curajul dezinteresat şi eroismul” arătate de trupele ruse care luptă cu ceea ce el a numit „neo-nazism şi terorism”. Kievul și Occidentul au respins afirmația Rusiei că luptă cu „naziștii” în Ucraina, drept un pretext fără temei pentru încercarea președintelui Vladimir Putin de a ocupa teritoriul și de a-l înlătura pe Volodimir Zelenski într-un război de agresiune neprovocată.

Cel puțin 10 explozii în Kiev. Oamenilor li se cere să se adăpostească

Sună sirenele și în ultima zi a anului, în Ucraina. La Kiev au fost anunțate cel puțin 10 explozii, iar oamenilor li se cere să se adăpostească. Oamenii din Ucraina au fost îndemnați să se adăpostească, în timp ce sirenele de raid aerian sună în mai multe regiuni și se raportează explozii în capitală.

Cel puțin 10 explozii au fost raportate în Kiev – iar primarul orașului, Vitali Klitschko, a spus pe Telegram: „Una dintre explozii a răsunat între clădirile rezidențiale din cartierul Solomyansk din capitală”, transmite Sky News.

Rapoartele vin după o serie de atacuri cu rachete rusești din ultimele zile. Un consilier prezidențial, aflat în capitală, a declarat că un hotel se numără printre clădirile care au fost avariate.

Putin spune că Occidentul se folosește de Ucraina pentru a slăbi Rusia

Președintele rus Vladimir Putin a spus sâmbătă, în mesajul de Anul Nou, că țara sa nu va ceda niciodată în fața încercărilor Occidentului de a folosi Ucraina ca instrument pentru a slăbi și diviza Rusia, informează Reuters.

Într-un mesaj video de Anul Nou difuzat de televiziunea de stat rusă, Putin a declarat că Rusia luptă în Ucraina pentru a-și proteja „patria” și pentru a asigura „independența adevărată” pentru poporul său. Putin a acuzat Occidentul că a mințit Rusia și că a provocat Moscova să lanseze ceea ce numește o „operațiune militară specială” în Ucraina.

„Occidentul a mințit în legătură cu pacea”, a spus Putin, adăugând: „Se pregătea pentru agresiune… iar acum se folosește cu cinism de Ucraina și de poporul său pentru a slăbi și diviza Rusia”.

Tot sâmbătă, ministrul rus al apărării Serghei Șoigu a spus că victoria în Ucraina este „inevitabilă”, în timp ce a lăudat eroismul soldaților ruși.

Sursa:capital