• Mon. Feb 6th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Specialiștii trag semnalul de alarmă: explozia cazurilor de Covid în China, teren propice pentru noi variante

Dec 30, 2022
0 0
Read Time:1 Minute, 37 Second

Explozia cazurilor de COVID în China, în contextul în care țara ridică restricțiile, ar putea crea un “potențial teren propice” pentru apariția unor noi variante, avertizează experții în sănătate.

China a anunțat săptămâna aceasta că persoanele care călătoresc în țară nu vor mai fi obligate să intre în carantină începând cu 8 ianuarie, aceasta fiind cea mai recentă inversare majoră a restricțiilor severe care au ținut China în mare parte închisă față de lume de la începutul pandemiei, informează Mediafax.

În timp ce Comisia Națională de Sănătate a țării a încetat să mai publice zilnic numărul de cazuri, oficialii din mai multe orașe estimează că sute de mii de persoane au fost infectate în ultimele săptămâni. Spitalele și crematoriile au fost copleșite în întreaga țară.

Având în vedere că virusul circulă în rândul a aproape o cincime din populația lumii – aproape toți cei care nu au imunitate în urma unei infecții anterioare și mulți dintre ei rămân nevaccinați – experții se tem că China va deveni un teren fertil pentru noi variante.

Antoine Flahault, director al Institutului de Sănătate Globală de la Universitatea din Geneva, a declarat pentru AFP că fiecare nouă infecție crește șansele ca virusul să evolueze.

“Faptul că 1,4 miliarde de oameni sunt brusc expuși la SARS-CoV-2 creează în mod evident condiții pentru apariția unor variante”, a spus Flahault, referindu-se la virusul care provoacă boala COVID-19.

Bruno Lina, profesor de virusologie la Universitatea franceză din Lyon, a declarat pentru „La Croix” că China ar putea deveni un “potențial teren de reproducere a virusului”.

Soumya Swaminathan, care a ocupat funcția de cercetător șef al Organizației Mondiale a Sănătății până în noiembrie, a declarat că o mare parte din populația chineză este vulnerabilă la infecție, în parte din cauza faptului că multe persoane în vârstă nu au fost vaccinate sau nu au primit un stimulent.

“Trebuie să urmărim îndeaproape orice variantă emergentă îngrijorătoare”, a declarat cercetătorul pentru „Indian Express”.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *