• Sun. Sep 24th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

S-a schimbat punctul crucial al războiului: Rusia concentrează toate forțele pentru a cuceri un oraș-cheie

Dec 30, 2022
0 0
Read Time:1 Minute, 46 Second

Armata ucraineană afirmă că forţele ruse au redirecţionat resurse spre bătălia pentru pentru oraşul-cheie Bakhmut din estul regiunii Doneţk, dar că nu au avansat, potrivit CNN.

Generalul de brigadă Oleksei Hromov, adjunctul principalului directorat operaţional al Statului Major General, a afirmat, joi, la un briefing, că situaţia din est rămâne dificilă pentru forţele ucrainene, în timp ce ruşii conduc ofensive pe mai multe fronturi, între care Bakhmut, Avdiivka şi spre Kupiansk, care a fost eliberat în septembrie, informează News.ro.

Principalele eforturi ale duşmanului (sunt) concentrate în direcţia Bakhmut”, a spus Hromov. ”În jurul oraşului Bakhmut, apărătorii Ucrainei rezistă la până la 20 de atacuri ale duşmanului zilnic, care atacă insistent poziţiile trupelor noastre, sub acoperirea focului de artilerie”, a arătat el.

”Pentru a concentra focul de artilerie în jurul Bakhmutului, duşmanul a redus intenţionat numărul atacurilor asupra trupelor noastre din direcţiile Herson şi Zaporojie în ultimele săptămâni, muniţia fiind livrată în direcţiile Bakhmut şi Lîman”, a spus Hromov.

Lîman este o altă localitate din Doneţk eliberată de forţele ucrainene la sfârşitul lui septembrie.

”Peste 40% din atacurile artileriei inamice de-a lungul liniei frontului de la Kupiansk la Mariinka sunt în direcţia Bakhmut”, a afirmat Hromov.

Hromov a mai spus că forţele ucrainene au făcut progrese treptate spre oraşul Kreminna din estul regiunii Lugansk. Oraşul a fost cucerit de ruşi în primăvară.

Trupele ucrainene au avansat până la 2,5 kilometri în direcţia Kreminna în această săptămână, a susţinut Hromov. Zona este puternic minată de ruşi, potrivit oficialilor ucraineni.

Hromov a mai susţinut că Rusia începe să pregătească linii defensive în jurul oraşului Lugansk ”pentru eventualitatea în care Forţele de Apărare Ucrainene trec de graniţele defensive ale trupelor de ocupaţie ruse pe linia Svatove-Kreminna şi, astfel, mută ostilităţile mai aproape” de această zonă.

Hromov a afirmat că, după mobilizarea parţială din Rusia, unităţi antrenate continuă să fie mutate în teritoriile ocupate din Ucraina. El a spus că în regiunea din sud Zaporojie au fost desfăşurate unităţi de rezervă ruse.

”Urmărim mişcarea unităţilor inamice. În prezent, nu există o ameninţare semnificativă a unor grupări ofensive în sectorul Zaporojie”, a arătat el.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *