• Mon. Feb 6th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Norvegia, proiect pentru comprimarea și electrificarea gazelor pe uscat: Uzina de GNL Hammerfest va fi modernizată

Dec 30, 2022
0 0
Read Time:3 Minute, 10 Second

Partenerii Snøhvit vor investi 13,2 miliarde NOK în modernizarea fabricii de GNL Hammerfest, HLNG, de la Melkøya, în Norvegia. Proiectul implică comprimarea și electrificarea gazelor pe uscat și va asigura viitorul HLNG, anunță hydrocarbonengineering.com.

La o ceremonie desfășurată în Hammerfest, Norvegia, Equinor a prezentat ministrului petrolului și energiei un plan de dezvoltare și operare (PDO) al Snøhvit Future în numele parteneriatului Snøhvit.

Comprimarea gazelor pe uscat va oferi suficient debit din rezervor pentru a extinde producția de platou și pentru a menține exporturile mari de gaze din HLNG după 2030. Electrificarea va reduce emisiile de dioxid de carbon (CO 2) din HLNG cu aproximativ 850 000 t/an.

„Snøhvit Future va consolida poziția Norvegiei ca furnizor de încredere și pe termen lung de GNL în Europa. Electrificarea ne va permite să livrăm acest gaz cu aproape zero emisii de gaze cu efect de seră din producție. Proiectul va asigura operațiuni pe termen lung și exporturi de gaze din Melkøya către 2050”, spune Geir Tungesvik, vicepreședinte executiv Equinor pentru proiecte, foraj și achiziții.

În condiții normale de producție, HLNG livrează 18,4 milioane m 3/zi sau 6,5 miliarde m 3 /an. Acest lucru este echivalent cu cererea de energie a aproximativ 6,5 milioane de case europene, sau 5% din toate exporturile de gaze norvegiene.

„Snøhvit Future este un proiect cuprinzător și complex în care expertiza, colaborarea și experiența în clusterul petrolier norvegian și în cadrul parteneriatului ne-au adus la o decizie finală importantă de investiție (FID). Proiectul are beneficii socioeconomice bune și va crea efecte puternice în nord”, continuă Tungesvik.

Trei module mari vor fi instalate la uzină, care vor fi, de asemenea, supuse unor modificări ample. În plus, va exista un nivel ridicat de activitate în regiunea Hammerfest, cum ar fi construcția unui tunel și a unei stații de transformare pentru a aduce energie electrică în Melkøya.

Cererea mai mare de energie pentru HLNG va declanșa construirea de către Statnett a unei linii electrice de 420 kV de la Skaidi la Hyggevatn, iar partenerii Snøhvit vor oferi o contribuție considerabilă de investiții. Noua linie va consolida infrastructura electrică prin furnizarea de capacitate mai mare a rețelei Hammerfest, deschizând calea pentru noi dezvoltări industriale în zonă.

„Ne trecem la operarea electrică la Melkøya, reducând astfel emisiile anuale de CO 2 cu aproximativ 850 000 t. Aceasta este una dintre cele mai mari măsuri individuale de reducere a emisiilor pentru decarbonizarea producției de petrol și gaze din Norvegia. Proiectul este un contributor cheie la tranziția energetică”, spune Grete B. Haaland, Senior Vice President pentru Explorare și Producție Nord.

Dezvoltarea va genera efecte replici considerabile în ceea ce privește ocuparea forței de muncă, precum și furnizarea de servicii locale și regionale. Aproximativ 70% din crearea de valoare în faza de dezvoltare este de așteptat să provină de la companii norvegiene. Mai mult de o treime din aceasta va merge în nordul Norvegiei.

„Proiectul Snøhvit Future subliniază angajamentul nostru față de Nord. Este crucial să se asigure funcționarea și să mențină locurile de muncă existente pe Melkøya. În faza de dezvoltare, estimăm locuri de muncă suplimentare regionale de aproximativ 1680 de echivalent cu normă întreagă. Ne concentrăm pe îndeplinirea ambițiilor conținutului norvegian de nord în contractele care urmează să fie atribuite în faza de proiect spre începerea funcționării în 2028”, continuă Haaland.

HLNG a generat beneficii socioeconomice semnificative în orașul Hammerfest, județul Finnmark și în comerțul și industria din nordul Norvegiei încă de la dezvoltarea sa inițială în anii 2000. Fabrica este o piatră de temelie în regiune, cu aproximativ 350 de angajați, precum și aproximativ 150 de antreprenori și ucenici. În plus, există și beneficii socioeconomice indirecte.

Ca urmare a dezvoltării, faza de operațiuni este de așteptat să fie prelungită cu 10 ani, menținând în același timp nivelurile actuale de ocupare.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *