• Sun. Jan 29th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Finlanda elimină dependența de gazul rusesc: Un terminal de GNL a ancorat în siguranță în portul Inkoo

Dec 30, 2022
0 0
Read Time:2 Minute, 1 Second

Unitatea plutitoare de stocare și regazeificare (FSRU) Exemplar a Excelerate Energy a ancorat în portul de mare adâncime Inkoo, Finlanda, pentru a deservi primul terminal FSRU din această țară, anunță offshore-energy.biz.

Operatorul finlandez al sistemului de transport Gasgrid Finland a confirmat sosirea navei Exemplar la 28 decembrie, afirmând că “nava terminal plutitoare s-a dovedit a fi cea mai rapidă și mai eficientă soluție pentru a elimina treptat dependența de gazul rusesc în Finlanda și pentru a asigura continuitatea aprovizionării cu gaz în Finlanda în diferite scenarii, în viitor”.

Olli Sipilä, directorul general al Gasgrid Finland, a declarat: “Este cu adevărat minunat că terminalul plutitor de GNL a ancorat în siguranță în portul de mare adâncime din Inkoo. Sub conducerea Gasgrid, proiectul a progresat incredibil de eficient cu factorii de decizie finlandezi și cu diverse autorități. Proiectul terminalului plutitor de GNL este un exemplu excelent al modului în care funcționează cel mai bine munca în echipă fără cusur între diferite părți în Finlanda. Aș dori să le mulțumesc tuturor profesioniștilor și factorilor de decizie implicați în proiect.”

Săptămâna trecută, Gasgrid a anunțat finalizarea lucrărilor de construcție pentru terminalul plutitor de GNL în zona portului de adâncime din Inkoo, în așteptarea sosirii FSRU.

Lucrările la terminalul GNL au început în luna august a acestui an și au inclus structurile și sistemele de cheu și de acostare necesare pentru FSRU, precum și construcția unei conducte de gaz de 2,2 kilometri.

Compania a primit, de asemenea, un permis de la Agenția finlandeză pentru siguranță și produse chimice (Tukes) pentru a amplasa FSRU în portul Inkoo și pentru a desfășura operațiuni de terminal GNL în mod permanent.

FSRU Exemplar are o lungime de 291 de metri și o lățime de 43 de metri și, atunci când este complet încărcată, are o capacitate de aproximativ 68.000 de tone de gaz natural lichefiat (GNL). Unitatea va deservi Finlanda, Estonia și regiunea Mării Baltice în cadrul acordului de navlosire pe zece ani semnat de Excelerate Energy și Gasgrid Finland în luna mai a acestui an.

“După acostarea cu succes, vom începe să realizăm diverse măsuri și teste legate de utilizarea efectivă a gazului natural lichefiat la bordul navei și de integrarea terminalului plutitor de GNL în rețeaua de gaze a Gasgrid. Lucrând împreună, am reușit să respectăm atât planul, cât și calendarul strâns”, a adăugat Esa Hallivuori, șeful proiectului terminalului plutitor de GNL de la Gasgrid Finlanda.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *