• Sun. Jan 29th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Rusia indică România drept furnizor principal de arme către Ucraina/ Câți bani a pompat Occidentul către Kiev

Dec 29, 2022
0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Occidentul intensifică ajutorul militar pentru Ucraina, SUA, Marea Britanie, Polonia și România aducând cea mai mare contribuție în ceea ce priveşte livrarea de arme Kievului, a declarat, joi, șeful Statului Major General al Forțelor Armate Ruse, primul adjunct al ministrului rus al apărării, Valeri Gherasimov, informează Rador.

. “SUA și aliații săi sporesc, în mod constant, volumul asistenței militare pentru Kiev cu scopul prelungirii conflictului…”

”Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Polonia și România au cea mai semnificativă contribuție la furnizarea de arme” – a spus Gherasimov, în timpul unui briefing susţinut în fața atașaților militari ai statelor străine, adăugând că asistența financiară externă totală se ridică la aproape 100 de miliarde de dolari.

Potrivit afirmaţiilor șefului Statului Major General al Forțelor Armate Ruse, de la începutul operațiunii speciale, Occidentul a furnizat Kievului patru avioane, peste 30 de elicoptere, peste 350 de tancuri, circa 1.000 de vehicule blindate de luptă și cel puțin 800 de maşini blindate. De asemenea, Ucraina a primit drept ajutor extern până la 700 de sisteme de artilerie, 100 de sisteme de rachete cu lansare multiplă, 130.000 de mijloace antitanc, peste 5.300 de sisteme mobile de rachete antiaeriene și cel puțin 5.000 de drone pentru misiuni diverse.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *