• Mon. Feb 6th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Navele din Rusia, Ucraina şi Belarus răman fără asigurare. Motivul din spatele deciziei

Dec 29, 2022
0 0
Read Time:1 Minute, 28 Second

Asigurătorii de nave au declarat că anulează acoperirea riscului de război în Rusia, Ucraina şi Belarus, în urma ieşirii din regiune a reasigurătorilor, în faţa pierderilor abrupte, transmite Reuters, citat de news.ro.

Reasigurătorii, care asigură asigurătorii, îşi reînnoiesc de obicei contractele de 12 luni cu clienţii de asigurări la 1 ianuarie, oferindu-le prima oportunitate de a-şi reduce expunerea de la începutul războiului din Ucraina, după ce au fost afectaţi anul acesta de pierderi legate de conflict şi de uraganul Ian din Florida.

Cluburile P&I (protecţie şi despăgubire) din America, Nord, Marea Britanie şi Vest nu mai pot oferi acoperire pentru riscul de război pentru unele datorii din regiune, de la 1 ianuarie, au spus aceştia în notificări recente de pe site-urile lor.

Cluburile sunt printre cei mai mari asigurători P&I, care acoperă aproximativ 90% din navele oceanice ale lumii. UK P&I Club a declarat pe 23 decembrie că problema a apărut din cauza lipsei de disponibilitate a reasigurărilor pentru reasigurători, cunoscută şi sub numele de retrocesiune.

”Reasiguratorii Clubului nu mai pot oferi reasigurare pentru expunerea la riscul de război, riscurile teritoriale din Rusia, Ucraina sau Belarus”, se arată în comunicat. American P&I a declarat pe 23 decembrie că a primit ”o notificare de anulare” pentru regiune de la reasigurătorii săi de risc de război şi, ca urmare, îşi anulează propria asigurare.

Navele au de obicei asigurare P&I, care acoperă cererile de răspundere civilă, inclusiv daunele şi vătămările mediului. Politicile separate pentru cocă şi echipamente acoperă navele împotriva daunelor fizice. Retragerea acoperirii pentru Ucraina şi Rusia se aplică unora, dar nu tuturor tipurilor de poliţe oferite de cluburile P&I, au declarat trei surse de asigurări P&I.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *