• Sun. Jan 29th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Justiţia americană deschide o anchetă cu privire la alesul republican George Santos, după ce parlamentarul a recunoscut că şi-a ‘aranjat CV-ul’

Dec 29, 2022
0 0
Read Time:1 Minute, 53 Second

Justiţia statului New York a deschis o anchetă preliminară cu privire la ”invenţii stupefiante” ale unui parlamentar republican, George Santos, proaspăt ales în Congresul american, care a recunoscut că a minţit grosolan în CV şi care îndemnat să-şi dea demisia, relatează AFP.

George Santos, care le-a luat democraţilor un mandat în alegerile legislative de la 8 noiembrie în circumscripţia comitatului Nassau – o parte a Long Island, la este de oraşul New York – a mărturisit luni că şi-a ”aranjat CV-ul”, potrivit news.ro.

”Numeroasele invenţii şi incoerenţe legate de congresmanul ales (George) Santos sunt pur şi simplu stupefiante”, denunţă într-un comunicat preluat de presa newyorkeză procurorul districtului Nassau, Anne Donnelly.

Magistrata republicană îi apără pe ”locuitorii Nassau şi ai altor regiuni din a treia circumscripţie (care) este necesar să aibă un reprezentant cinstit şi responsabil în Congresul” de la Washington.

”Nimeni nu este mai presus de lege, iar dacă în acest comitat s-a comis un delict, noi îi vom urmări în justiţie, s-a angajat procurorul.

DEMASCAT DE NEW YORK TIMES

George Santos a mărturisit că nu a lucrat niciodată la marile bănci americane Goldman Sachs sau Citigroup şi că nu deţine diplome universitare de la New York University (NYU), împotriva a ceea ce pretindea.

Acest fiu al unor imigranţi brazilieni, născut în Queens, unul dintre conci cartiere ale New Yorkului, a respins ideea de a renunţa la mandatul pe care urmează să-l ocupe la 3 ianuarie în Camera Reprezentanţilor.

El a declarat The New York Post că ”nu este un infractor”.

Aceste minciuni despre mai multe puncte din biografia sa au fost dezvăluite în decembrie într-o anchetă jurnalistică a cotidianului The New York Times (NYT).

O serie de membri ai Partidului Republican l-au îndemnat pe liderul opoziţiei republicane Kevin McCarthy să organizeze un vot în vederea unei ecluderi a lui Santos, în cazul în care refuză să demisioneze.

În statul New York, mai degrabă favorabil Partidului Democrat şi condus de guvernatoarea democrată de centru-stânga Kathy Hochul, mai multe mandate în Camera Reprezentanţilor au trecut de la democraţi la republicani.

Partidul Republican urmează să beneficieze, astfel de o majoritate fragilă în Camera inferioară a Congresului de la Washington, însă democraţii urmează să-şi păstreze majoritatea în Senat.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *