• Sun. Jan 29th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Guvernul anunță o serie de investiții în sectorul feroviar

Dec 29, 2022
0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Guvernul a aprobat miercuri mai multe investiții în sectorul feroviar. 40 de milioane de lei au fost alocați reabilitării a patru stații de cale ferată, aflate într-o stare avansată de degradare, informează Rador.

Este vorba de haltele Neptun și Costinești-Tabără și gările Ciulnița și Mangalia, unde se urmărește îmbunătățirea condițiilor și furnizarea de servicii de calitate pentru călători prin reabilitarea clădirilor, a zonelor de acces și a peroanelor, pasarelelor și pasajelor pietonale.

Lucrările sunt prevăzute să dureze aproximativ un an și jumătate. Tot miercuri a fost aprobat și proiectul de reabilitare a tronsonului Craiova-Drobeta Turnu Severin-Carasebeș, 225 de kilometri de cale ferată, pe care viteza de circulație ar trebui să ajungă peste cinci ani la 120-160 de kilometri pe oră pentru trenurile de călători și la 100-120 de kilometri pe oră la cele de marfă. Lucrările au o valoare totală de 12,5 miliarde de lei.

O altă hotărâre de guvern vizează prima fază a unui amplu proiect de modernizare, consolidare și reabilitare a Gării de Nord din capitală, cu lucrări ce ar urma să se desfășoare de-a lungul a aproape patru ani și pentru care au fost alocate miercuri peste 631 de milioane de lei.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *