• Sun. Dec 3rd, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Erdogan își apropie peste două milioane de simpatizanți doar printr-o semnătură, fix înainte de alegeri: Turcia a eliminat cerinţa privind vârsta de pensionare

Dec 29, 2022
0 0
Read Time:47 Second

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a eliminat miercuri cerința privind vârsta de pensionare, măsură populară, care permite unui număr de peste două milioane de lucrători să se pensioneze imediat, cu mai puțin de șase luni înainte de alegeri, informează Rador.

Anunțul prezidențial a fost făcut în timpul unei conferințe de presă. Partidul lui Recep Tayyip Erdogan, AK, aflat la guvernare, a oferit săptămâna trecută o majorare substanțială a salariului minim, ca parte a unei campanii de recâștigare a sprijinului public erodat de inflație, de scăderea lirei turceşti și de o scădere bruscă a nivelului de trai. Anterior, vârsta de pensionare a fost stabilită la 58 de ani pentru femei și la 60 de ani pentru bărbați.
Nu era încă clar cât va costa noul sistem de pensionare, dar preşedintele Erdogan a declarat că 2,25 milioane de persoane sunt eligibile pentru a se pensiona imediat. În prezent, în Turcia există 13,9 milioane de pensionari.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *