• Sun. Jan 29th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Analiza specialiștilor din SUA: Rusia a ajuns în punctul culminant într-o zonă crucială a războiului

Dec 29, 2022
0 0
Read Time:58 Second

Analiştii de la Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW) cred că Rusia a ajuns într-un impas la Bahmut, cu „mai mulţi indicatori care susţin evaluarea că forţele ruse din jurul Bahmutului au ajuns în punctul culminant”, scrie The Guardian, informează News.ro.

Miercuri, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că „doar câţiva” civili au rămas în oraşul aflat în prima linie, aflat în provincia estică Doneţk. Într-o postare pe Telegram, liderul Ucrainei a spus despre oraş că „nu există loc care să nu fie acoperit cu sânge”.

Într-o actualizare publicată la ora 20.15, ISW a scris: “Doctrina militară americană defineşte punctul culminant drept „punctul în care o forţă nu mai are capacitatea de a-şi continua operaţiunile, ofensivă sau de apărare” şi „când o forţă nu poate continua atacul trebuie să adopte o poziţie defensivă sau să execute o pauză operaţională”.

Dacă forţele ruse din Bahmut au ajuns într-adevăr la capătul capacităţilor lor, ele ar putea, totuşi, să continue să atace agresiv. Forţele ruse pot continua să efectueze atacuri ineficiente la Bahmut, deşi este foarte puţin probabil ca aceste atacuri să facă câştiguri semnificative din punct de vedere operaţional.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *