• Mon. Feb 6th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

TVA zero la alimentele esențiale și ajutor de 200 de euro. Modelul spaniol anti-inflație

Dec 28, 2022
0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second

Spania a anunţat marţi măsuri în valoare de 10 miliarde de euro pentru a atenua impactul inflaţiei, în al treilea pachet major din acest an, transmite Reuters, conform News.ro.

Pachetul include un bonus unic de 200 de euro pentru aproximativ 4,2 milioane de gospodării cu venituri anuale de până la 27.000 de euro şi extinderea reducerilor de taxe pentru facturile energiei în prima jumătate a anului viitor, a declarat premierul Pedro Sanchez reporterilor.

Guvernul a declarat că va reduce taxa pe valoarea adăugată pentru alimentele esenţiale precum pâinea, brânza, laptele, fructele şi legumele şi cerealele, la 0%, de la 4%.

Pastele şi uleiurile de gătit vor avea TVA redus cu jumătate, până la 5%, a spus Sanchez.

Sanchez a anunţat, de asemenea, prelungiri cu 12 luni ale subvenţiilor pentru călătoriile cu trenul pentru navetişti şi limitări ale creşterii chiriilor.

Cu toate acestea, va fi întreruptă o reducere a preţului benzinei pentru consumatori, cu excepţia sectorului de transport.

El a spus că ajutorul acordat până acum a susţinut Spania să înregistreze o creştere economică puternică în acest an, pe care a estimat-o la peste 5%, peste prognoza anterioară a guvernului de 4,4%.

Pachetul urmează anunţurilor similare din martie şi iunie, care au inclus ajutor direct, reduceri de taxe, împrumuturi avantajoase şi controlul chiriilor. Măsurile, cuplate cu un acord negociat cu Uniunea Europeană pentru a limita preţurile gazelor pentru producţia de energie electrică, au avut un oarecare succes. Inflaţia din ultimele 12 luni a încetinit la 6,7% în noiembrie, fiind cea mai scăzută rată din blocul UE format din 27 de ţări.

Încetinirea inflaţiei a fost ajutată de o scădere bruscă a preţurilor la energie electrică, care au coborât în noiembrie cu 22,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Dar preţurile alimentelor au continuat să lovească portofelele spaniolilor, crescând cu 15% în lunile octombrie şi noiembrie, faţă de un an mai devreme.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *