• Thu. Feb 9th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Guvernul ucrainean cere Bisericii Ortodoxe să-l recunoască pe Putin drept ‘Satana’, iar pe Patriarhul Kiril, diavol

Dec 28, 2022
0 0
Read Time:47 Second

În mijlocul unei dezbateri privind menţinerea Bisericii Ortodoxe în Mănăstirea Peşterilor din Kiev, guvernul ucrainean a îndemnat la distanţarea faţă de Moscova, relatează lalibre.be, citat de news.ro.

“Dacă nu aveţi legături cu Rusia, atunci spuneţi-le oficial la revedere, spuneţi că preşedintele rus Vladimir Putin este Satana”, a declarat, marţi, secretarul Consiliului ucrainean pentru Securitate şi Apărare Naţională, Oleksii Danilov,.

Patriarhul ortodox rus Kirill este şi el un diavol, a adăugat Danilov. Biserica Ortodoxă Ucraineană a fost ataşată Patriarhiei Moscovei până în luna mai, când şi-a rupt legăturile cu Rusia din cauza invaziei ruse a Ucrainei.

Dar autorităţile ucrainene continuă să o suspecteze de colaborare cu Moscova. Sediul Bisericii a fost percheziţionat de mai multe ori. Contractul de închiriere pentru Mănăstirea Peşterilor din Kiev a fost reziliat la sfârşitul anului.

Şeful mănăstirii, Mitropolitul Paul, l-a criticat atunci pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi i-a cerut să i se permită să rămână.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *