• Sun. Jan 29th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Austria profețește o criză majoră în Uniunea Europeană: o să dureze 10 sau 15 ani

Dec 28, 2022
0 0
Read Time:1 Minute, 39 Second

Uniunea Europeană trebuie să se pregătească pentru o posibilă criză majoră în următoarea perioadă – transmite ministrul austriac al Economiei.

Criza mâinii de lucru, în special a personalului calificat, va continua să fie una dintre principalele provocări pentru întreaga Uniune Europeană mult timp de acum înainte, a avertizat marţi ministrul austriac al economiei, conservatorul Martin Kocher, relatează agenţia EFE. ”Marea sarcină a guvernelor în următorii 10 sau 15 ani” va fi să-şi facă ţările mai atractive pentru companii, a declarat ministrul austriac agenţiei de presă APA, informează Agerpres.

În opinia lui Kocher, pentru a face faţă acestei provocări, Europa va trebui să adopte reforme şi măsuri ”nu doar privind investiţiile şi impozitarea capitalului, ci şi asupra impozitării muncii şi elaborării de norme” în domeniul muncii care să atragă forţa de muncă. ”Este vorba despre îmbunătăţirea calificărilor, oferirea de stimulente adecvate pentru integrarea rapidă a şomerilor pe piaţa muncii” şi despre adoptarea unor măsuri favorabile ”echilibrului între muncă şi familie”, a enumerat el.

De asemenea, mai estimează ministrul austriac, este nevoie de facilitarea şi accelerarea ”imigraţiei provenite atât din Uniunea Europeană cât şi din afara ei”.

Una dintre cauzele actualei crize de forţă de muncă în statele europene este că au ajuns la vârsta de pensionare persoanele din generaţia aşa-numită în vestul Europei ”baby-boom”, adică cei născuţi între anii 1946 şi 1964 în perioada de creştere puternică a natalităţii care a urmat celui de-al Doilea Război Mondial.

Pe piaţa muncii intră acum grupuri de populaţie reduse numeric ”şi la fel va fi în următorii zece ani”, anticipează ministrul austriac.

În cazul Austriei, remarcă acesta, criza forţei de muncă şi efectele economice ale invaziei ruse în Ucraina sunt singurele care frânează creşterea economică.

Guvernul de la Viena s-ar fi aşteptat ca actualul declin economic marcat de criză energetică şi inflaţie să conducă la creşterea şomajului, ceea ce însă nu s-a întâmplat, ba dimpotrivă, chiar şi în aceste condiţii companiile se plâng că nu au personal suficient.

sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *