• Sun. Jan 29th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

În România, s-a cerut încetarea ajutorării Kievului, cât timp ucrainenii ‘își bat joc de români’ acolo – Gazeta (Rusia)

Dec 27, 2022
0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

România ar trebui să înceteze acordarea de asistență Ucrainei cât timp acolo “românii sunt batjocoriți”, spune un titlu din publicația rusească Gazeta, citată de Rador. Acest apel a fost făcut de liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion. “România nu mai trebuie să ajute Ucraina dacă românii sunt batjocoriți în continuare acolo!” – a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

George Simion a numit noua lege ucraineană privind minoritățile naționale drept “o dezamăgire pentru comunitatea românească”. Legea ucraineană a fost criticată și de primul vicepreședinte al Partidului Național Liberal Român, Rareş Bogdan. În opinia sa, Ucraina a acţionat “în mod nedrept şi jignitor” cu românii, care, după izbucnirea conflictului armat, “au dat dovadă de o solidaritate rar întâlnită în lume” – scrie ziare.com.

Anterior, Ministerul român de Externe și-a exprimat regretul în legătură cu adoptarea noii legi privind minoritățile naționale din Ucraina. “De asemenea, este regretabil şi faptul că legea a fost adoptată fără consultarea corespunzătoare a reprezentanților comunității românești din Ucraina” – a spus Ministerul de Externe într-un comunicat. Menţionăm că, la 13 decembrie, Ucraina a adoptat o lege privind minoritățile naționale, necesară pentru aderarea la UE.

În același timp, Ucraina are o lege a limbii, conform căreia cetățenii țării sunt obligați să folosească doar limba ucraineană în toate sferele vieții publice. Aceasta este îndreptată, în primul rând, împotriva limbii ruse, dar încalcă și drepturile altor minorități naționale. Pe 21 decembrie, premierul Ungariei, Viktor Orbán, a acuzat Kievul de crearea unui sistem de discriminare împotriva minorităților naționale încă din 2015. El a criticat legea ucraineană privind minoritățile naționale și a adăugat că, în acest moment, Ungaria nu va ridica problema în legătură cu solidaritatea cu Ucraina.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *