• Sun. Jan 29th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Ciocniri violente la granița turco-siriană – Șase combatanți proturci au fost uciși

Dec 26, 2022
0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

Şase combatanţi din cadrul unei grupări proturce au fost ucişi în confruntări violente, în nord-vestul Siriei, cu forţe ale regimului lui Bashar al-Assad, care continuau luni, anunţă formaţiuni rebele şi un ONG, relatează AFP, potrivit news.ro.

Rebeli proturci precizează într-un comunicat că şase combatanţi au fost ucişi, iar alţi trei au fost răniţi într-o ofensivă lansată de forţe ale regimului de la Damasc – susţinute de către forţe kurde -, în noaptea de duminică spre luni, în regiunea Afrin, situată în apropiere de frontiera cu Turcia.

Comabtanţii ucişi fac parte din Faylaq al-Sham (Legiunea Sham) – o grupare considerată apropiată aripii siriene a Fraţilor Musulmani, potrivit unei surse din cadrul grupării.

Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (SOHR), un ONG care dispune de o vastă reţea de surse pe teren, anunţă că forţe ale Damascului şi combatanţi kurzi au cucerit teren şi au preluat controlul asupra a două poziţii ale Faylaq al-Sham, în urma unor confruntări armate violente, în care s-a folosit armament greu.

Aceste confruntări armate continuau luni dimineaţa, au declarat locuitori din regiune unui corespondent AFP.

Schimburi de tir de acest fel au loc cu regularitate îngtre forţe ale regimului al-Assad şi grupări proturce, în acest sector.

Rebeli proturci, inclusiv Faylaq al-Sham, deţin controlul asupra unei fâşii la frontiera cu Turcia.

Această grupare a participat la ofensive lansate de către armata turcă, începând din 2016, în nordul Siriei, în principal împotriva combatanţilor kurzi.

Confruntările armate de luni nu au însă nicio legătură cu ameninţări ale Turciei cu lansarea unei ofensive terestre în alte zone de frontieră din nordul Siriei, potrivit unor surse concordante.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *