O nouă lovitură pentru Donald Trump: Sarah Palin pierde din nou alegerile din Alaska

Deputata democrată Mary Peltola şi-a păstrat locul în Camera Reprezentanţilor din Congresul Statelor Unite, indică rezultatele parţiale din statul american Alaska, conform presei locale preluate de dpa.
Peltola, în vârstă de 49 de ani, a învins-o din nou pe republicana Sarah Palin. Prima ei victorie surprinzătoare a avut loc în august, la alegerile anticipate din statul Alaska, după decesul congresmanului Don Young; acum, ea şi-a asigurat un mandat integral în legislativul federal.

Rezultatele scrutinului au întârziat deoarece niciunul din candidaţi – printre care s-a numărat şi republicanul Nick Begich – nu a obţinut majoritatea absolută.

Peltola este prima femeie şi prima amerindiană trimisă în Camera Reprezentanţilor de statul Alaska. De asemenea, este prima membră a Partidului Democrat victorioasă după aproape o jumătate de secol în care republicanul Young a fost ales şi reales fără întrerupere.

Palin a fost guvernatoarea statului Alaska din 2006 până în 2009 şi a ieşit în evidenţă în cadrul mişcării radicale Tea Party din Partidul Republican. În 2008, ea a fost candidată la funcţia de vicepreşedinte al Statelor Unite, în tandem cu candidatul prezidenţial John McCain; cei doi au fost învinşi de Barack Obama şi Joe Biden.
Sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published.