Tragedie fără margini în Indonezia! Numărul morților în urma cutremurului a explodat: peste 160 de oameni și-au pierdut viața

Numărul morților în urma cutremurului cu magnitudinea de 5,1 din Indonezia a ajuns la 162, informează ziarul indonezian Kompas, citând reprezentanți ai autorităților locale. Mulți dintre cei decedați erau minori.

Seismul a zguduit zgârie-norii din capitala Jakarta și autoritățile anunță că se înregistrează un aflux continuu al victimelor. Epicentrul seismului a fost situat în apropiere de oraşul Cianjur, aflat la aproximativ 100 de kilometri sud de capitală, potrivit Institutului american de geofizică (USGS).
Indonezia este afectată în mod regulat de seisme sau erupţii vulcanice, datorită poziţiei sale pe “Cercul de foc” al Pacificului, o regiune situată la convergenţa mai multor plăci tectonice. În 2018, insula Lombok şi insula vecină Sumbawa au fost lovite de un cutremur violent care a ucis peste 550 de persoane. În acelaşi an, un alt cutremur cu magnitudinea 7,5 a provocat un tsunami care a lovit Palu, pe insula Sulawesi, eveniment soldat cu moartea sau dispariţia a 4.300 de persoane.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *