• Mon. Dec 11th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Oficial dintr-o țară NATO cere război direct cu Rusia: ar trebui să doborâm împreună rachetele rusești

Nov 22, 2022
0 0
Read Time:1 Minute, 28 Second

Sistemele de apărare aeriană ale aliaţilor NATO şi ale Ucrainei ar trebui să înceapă să doboare împreună rachetele ruseşti cât mai adânc posibil deasupra teritoriului Ucrainei. O astfel de acţiune ar servi la dezescaladarea situaţiei şi ar asigura prevenirea atacurilor cu rachete asupra teritoriului NATO, a declarat într-un comentariu pentru Guildhall vicepreşedintele Seimas din Lituania, Paulius Saudargas, potrivit Ukrinform.

“Susţin cu tărie ideea de a amplasa sisteme de apărare aeriană la graniţa dintre NATO şi Ucraina, cel puţin în Polonia. Acest lucru ar contribui la protecţia cerului ucrainean cât mai adânc pe teritoriul său, protejând în acelaşi timp NATO însuşi. Sunt sigur că o astfel de îmbunătăţire nu ar însemna escaladarea războiului cu Rusia, ci dimpotrivă – ar contribui la atingerea dezescaladării prin asigurarea prevenirii atacurilor cu rachete pe teritoriul NATO”, a declarat politicianul, informează News.ro.

“O atenţie deosebită trebuie atrasă asupra creării scutului de apărare aeriană deasupra centralelor nucleare din Ucraina, astfel că ţările occidentale trebuie să furnizeze sisteme de apărare aeriană adecvate”, a rezumat Saudargas. Anterior, Uniunea Europeană şi Statele Unite au plasat asupra Federaţiei Ruse întreaga responsabilitate pentru atacul cu rachete care a provocat moartea a două persoane pe teritoriul polonez.

După cum s-a raportat, în satul Przewodów, Voievodatul Lublin, în apropiere de graniţa dintre Polonia şi Ucraina, două persoane au murit în urma exploziei unei rachete la 15 noiembrie. Polonia şi SUA, bazându-se pe evaluarea lor preliminară, susţin că a fost vorba de o rachetă a sistemului ucrainean de apărare antiaeriană.

Ucraina contestă această versiune. Experţi ucraineni au sosit în Polonia pentru a participa la anchetă. Între timp, propaganda rusă încearcă să exploateze tragicul incident de la Przewodów pentru a incita la duşmănie între ucraineni şi polonezi, potrivit organismului polonez de supraveghere a securităţii spaţiului mediatic.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *