„Această chestiune cu racheta a fost un exercițiu după părerea mea. El a avut o parte pozitivă și una negativă. Pozitivă pentru Occident, pe ideea că totuși a funcționat mecanismul. Cu excepția Ungariei, toate au primit același mesaj, noi am fost în prima linie. O concluzie neliniștitoare este că la un moment dat, mass-media scapă de sub control și încălzește opinia publică. (…) Imaginați-vă știrea că 10 români au fost omorâți de unguri în Covasna – se încălzește opinia publică.”, a exemplificat publicistul.

Racheta a relansat interesul pentru război?!

„În cazul războiului din Ucraina, dacă se va lungi încă 20 de ani este numai din cauza presei, pentru că din când în când, cum a fost și cu racheta, ea creează o stare de spirit ca cetățeanul occidental să dea banul. De ce a fost acest exercițiu? Fusese o perioadă moartă. Războiul din Ucraina intrase într-o fază de nu se mai întâmpla nimic și nu mai era interesant. Au băgat această chestiune cu racheta, pe care ucrainenii nu cred că au tras-o din greșeală, a fost o diversiune, ca să reînvii teza. Din punct de vedere mediatic a fost o lovitură pentru că nu contează dezmințirea ulterioară.”, a mai spus Ion Cristoiu.

„E un raționament simplu. De ce ar vrea pace America?(…) Va fi un nou val de refugiați, refugiații de iarnă. Și atunci statele europene, inclusiv noi, vom întreține, nu știu, 100.000 de ucraineni se vor încălzi la noi. Și atunci rămân puțini care vor mai avea generatoare.”, e de părere jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu.