Casa Albă: Joe Biden nu a fost informat cu privire la decizia de a numi un procuror independent care să îl ancheteze pe Trump

Casa Albă a declarat vineri că preşedintele Joe Biden nu a fost notificat în prealabil cu privire la decizia procurorului general al SUA, Merrick B. Garland, de a numi un procuror independent care să supravegheze anchetele care îl privesc pe Donald Trump şi a respins orice noţiune de politizare a justiţiei, informează AFP, citat de Agerpres.

“Preşedintele nu era la curent. Nu am fost informaţi. Nu am fost avertizaţi în prealabil”, a declarat în timpul unui briefing de presă purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, asaltată cu întrebări despre numirea unui procuror special care să îl investigheze pe fostul preşedinte al SUA.

Procurorul special Jack Smith, a cărui numire a fost anunţată vineri, va superviza atât investigaţia privind modul în care Donald Trump a gestionat documente guvernamentale cu caracter sensibil, găsite la reşedinţa sa din Mar-a-Lago, în Florida, cât şi ancheta privind tentativele acestuia de a se amesteca în transferul paşnic de putere după alegerile prezidenţiale din 2020.

Rugată să comenteze reacţia fostului preşedinte republican, care a denunţat o decizie nedreaptă şi cea mai gravă politizare a justiţiei din istoria Americii, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a răspuns că preşedinţia nu este “implicată în anchete penale”.”Preşedintele a spus foarte clar că această administraţie nu va politiza ministerul justiţiei”, a subliniat Karine Jean-Pierre.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *