• Wed. Sep 27th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Salvamont: Sfârşitul de săptămână aduce ninsori consistente în Bistrița Năsăud, la peste 1.000 metri altitudine

Nov 18, 2022
0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

Serviciul public judeţean Salvamont Bistriţa-Năsăud a remis, vineri, o informare prin care îi avertizează pe iubitorii muntelui că, la acest sfârşit de săptămână, sunt preconizate ninsori consistente la peste 1.000 de metri altitudine, stratul de zăpadă urmând să măsoare minimum 10-15 centimetri, informează Agerpres.

Potrivit mesajului postat pe pagina de socializare a instituţiei, este posibil ca săptămâna viitoare acest strat de ninsoare să crească.

“În acest weekend, în zona montană a judeţului Bistriţa-Năsăud, de la altitudinea de circaa 1.000 metri, se preconizează un strat de zăpadă de minim 10-15 centimetri, care poate creşte în cursul săptămânii viitoare”, a anunţat Serviciul public judeţean Salvamont pe Facebook.

Ţinând cont de prognoza meteo, salvamontiştii bistriţeni le recomandă celor care doresc să urce pe munte să ţină cont de avertizările de vreme nefavorabilă şi să nu se hazardeze pe trasee dificile, să fie echipaţi corespunzător şi, în cazul în care consideră că au anumite probleme sau au pierdut marcajul traseului, să ceară intervenţia salvatorilor montani în timp optim.

De asemenea, pentru accesul auto în zona montană, este recomandat ca autovehiculele să fie echipate cu anvelope de iarnă, deoarece pe unele zone de drum poate fi zăpadă sau gheaţă.

Printre zonele montane unde sunt aşteptate precipitaţii sub formă de ninsoare se numără Pasul Tihuţa, străbătut de DN 17, care face legătura între judeţele Bistriţa-Năsăud şi Suceava şi este situat la 1.201 metri altitudine.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *