Generalul american Ben Hodges: ‘Oricine va veni la putere după Putin va fi mult mai rău’

Oricine va veni la putere în Rusia, după Vladimir Putin, va fi mult mai rău, a declarat fostul comandant al armatei americane în Europa, generalul în retragere Ben Hodges, într-un interviu acordat NV.ua pe 16 noiembrie.

În interviu, Hodges a susținut că guvernul rus nu mai are o unitate totală sau o viziune atât pentru războiul împotriva Ucrainei, cât și pentru Rusia însăși.

“Văd o mulțime de indicatori care arată că oamenii nu sunt mulțumiți de ceea ce se întâmplă și mulți înțeleg deja cât de mare a fost greșeala de a ataca Ucraina”, a declarat Hodges.

“Alexander Dugin (filozoful ultranaționalist rus) spune deschis că Putin trebuie ucis. Vedem Caucazul de Nord și pe (liderul cecen Ramzan) Kadîrov, care anticipează posibila prăbușire a Rusiei și încearcă să se protejeze cumva. Nu cer absolut deloc schimbarea regimului din Rusia – aceasta este alegerea pe care trebuie să o facă poporul rus, dar trebuie să înțelegem că oricine va veni după Putin va fi mult mai rău.”

Hodges a sugerat că liderii din interiorul Rusiei ar putea decide că a pierde războiul din Ucraina este rău, dar a pierde Rusia este și mai rău. Concluzia lor ar putea fi că este timpul să își retragă trupele din Ucraina și să se concentreze pe împiedicarea dezintegrării Rusiei.

Potrivit unui raport din 12 noiembrie al Institutului pentru Studiul Războiului, retragerea trupelor rusești din orașul Herson alimentează o ruptură ideologică între liderii militari și președintele rus Vladimir Putin, subminându-i credibilitatea.

Potrivit bloggerului și jurnalistului Denis Kazanski, statul a dispărut în esență în Rusia, în timp ce oligarhi precum Evgheni Prigozhin ajung la putere și creează armate private care sunt complet nereglementate.

Publicația rusă Meduza a relatat că Prigozhin se gândește să creeze un fel de “mișcare conservatoare” care s-ar putea transforma ulterior într-un partid politic.

sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published.