China și Rusia s-au interconectat printr-un pod feroviar: Transportul mărfurilor către provinciile nordice ale Chinei va fi redusă cu peste 700 km

Rusia și China au lansat traficul pe primul pod feroviar peste râul Amur în secțiunea interfrontalieră Nizhneleninskoye-Tongjiang, a anunțat miercuri Fondul rus de investiții directe (RDIF) într-un comunicat de presă.

„Lansarea traficului pe pod deschide un nou coridor de transport între Rusia și China, care elimină o serie de restricții de infrastructură existente. Distanța pentru transportul mărfurilor către provinciile nordice ale Chinei va fi redusă cu peste 700 km față de rutele existente. ”, a notat RDIF.

„Declanșarea potențialului cooperării ruso-chineze este imposibilă fără dezvoltarea infrastructurii de transport și logistică. China este cel mai mare partener comercial și economic al Rusiei, deoarece comerțul dintre țările noastre înregistrează o creștere constantă și a depășit deja 150 de miliarde de dolari în acest an”, a spus Kirill Dmitriev. , șeful RDIF, citat de serviciul de presă.

„Podul feroviar istoric peste râul Amur este unul dintre cele mai mari proiecte transfrontaliere pentru Rusia și China și un proiect important de infrastructură implementat de RDIF. Deschiderea acestuia va crește competitivitatea întreprinderilor rusești și chineze, va asigura un program fiabil și previzibil pentru circulația mărfurilor și mărfurilor, a materiilor prime și a resurselor energetice la prețuri accesibile, precum și creșterea capacității rutelor feroviare dintre Federația Rusă și China de 1,5 ori”, a adăugat el.

Sursa:flux24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *