• Tue. Oct 3rd, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Medvedev, reacție la rezoluția ONU: ‘Anglo-saxonii încearcă să adune o bază legală pentru furtul activelor rusești confiscate ilegal’

Nov 15, 2022
0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Țările occidentale încearcă să creeze un temei juridic pentru furtul bunurilor rusești confiscate ilegal, a declarat vicepreședintele Consiliului de Securitate, Dmitri Medvedev, comentând rezoluția adoptat[ de Adunarea Generală a ONU privind despăgubirile de război datorate de ruși Kievului.

“Adunarea Generală a ONU a adoptat o rezoluție de recomandare privind despăgubirile Rusiei pentru Ucraina. Concluzii: anglo-saxonii încearcă în mod clar să adune o bază legală pentru furtul activelor rusești confiscate ilegal”, a scris Medvedev pe Telegram.

Secretarul adjunct al Consiliului de Securitate a subliniat că țările ONU ar fi trebuit să adopte o rezoluție similară cu privire la reparațiile Statelor Unite față de țările din fosta Iugoslavie și Peninsula Coreeană, precum și față de Vietnam și Irak. În caz contrar, actuala recomandare “pare a fi începutul agoniei ONU ca principală instituție internațională pentru reconciliere”, a spus el.

“Sfârșitul va fi dureros pentru întreaga comunitate internațională. Vom trăi fără o astfel de organizație a “națiunilor unite””, a adăugat Medvedev.

Adunarea Generală a ONU a adoptat luni, cu majoritate de voturi, un proiect de rezoluție privind despăgubirile pentru Kiev. Inițiativa a fost susținută de 94 de membri ai organizației, 14 membri au fost împotrivă, iar reprezentanții a 73 de țări s-au abținut. Reuniunea a fost inițiată de Canada, Guatemala, Țările de Jos și Ucraina.

Țările occidentale au înăsprit sancțiunile împotriva Rusiei după începerea invaziei din Ucraina. Astfel, aproximativ jumătate din rezervele valutare ale țării – circa 300 de miliarde de dolari – au fost înghețate. În aprilie, guvernatorul Băncii Centrale, Elvira Nabiullina, a declarat că autoritățile ruse vor contesta decizia autorităților europene în instanță.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *