Politiștii au extins cercetările în cazul fraudei la examenul auto din Ilfov: Numărul suspecţilor și al inculpaţilor a ajuns la 90

Poliţiştii din Ilfov anunţă, luni, că au extins cercetările în dosarul în care există suspiciuni privind fraudarea probei teoretice a examenului auto, astfel că numărul suspecţilor sau al inculpaţilor a ajuns la 90, anunță News.ro.

”În cauza privind fraudarea probei teoretice, componentă examenului pentru obţinerea permisului de conducere, organizat de SRPCIV Bucureşti, poliţiştii Serviciului Rutier Ilfov au extins cercetările cu privire şi la alte persoane, astfel că, până astăzi, 14 noiembrie a.c., 90 de persoane au dobândit calitatea de suspecţi sau inculpaţi”, anunţă, luni, IPJ Ilfov.

Sursa citată a precizat că, dintre cele 90 de persoane, 26 au fost reţinute pentru 24 de ore, iar dintre acestea, faţă de 2 a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile şi pentru 23 de persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar.

”În cursul zilei de astăzi, poliţiştii desfăşoară activităţi procedurale privind 10 suspecţi, fiind emise 10 mandate de aducere, cu privire la beneficiari ai unor permise de conducere obţinute în mod ilegal, intermediari şi un alt instructor auto, care ar fi sprijinit activitatea infracţională”, au mai precizat poliţiştii.

În 18 octombrie, IPJ Ilfov anunţa că instrumentează un dosar în care există suspiciuni că peste 50 de persoane au fraudat proba teoretică a examenului pentru obţinerea permisului, cu ajutorul unui sufleor şi a unor dispozitive care-i permiteau acestuia să vadă monitorul şi să sugereze răspunsurile. Un bărbat a fost prins atunci în flagrant.

Candidaţii care au fraudat plăteau între 3.000 şi 7.500 de euro.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published.