Walt Disney se confruntă cu pierderi financiare. Compania intenţionează să îngheţe angajările şi să reducă unele posturi


Walt Disney Co (DIS.N) intenţionează să îngheţe angajările şi să reducă unele locuri de muncă, în timp ce se străduieşte să treacă serviciul de streaming Disney+ pe profitabilitate pe fondul incertitudinii economice, potrivit unui memo consultat de Reuters vineri, anunță news.ro

Directorul executiv Bob Chapek a trimis memoriul liderilor Disney, spunând că compania instituie o îngheţare ţintită a angajărilor şi anticipează „nişte mici reduceri de personal”, deoarece încearcă să gestioneze costurile.

„În timp ce anumiţi factori macroeconomici sunt în afara controlului nostru, atingerea acestor obiective necesită ca toţi să continuăm să facem ceea ce ţine de noi pentru a gestiona lucrurile pe care le putem controla – în special, costurile noastre”, a scris Chapek în memo.

Măsura a venit după ce Disney a ratat estimările de pe Wall Street în ceea ce priveşte câştigurile trimestriale, marţi, deoarece gigantul de divertisment a acumulat mai multe pierderi în zona serviciului de streaming. Acţiunile companiei au scăzut miercuri cu peste 13% în urma anunţării rezultatelor.

Disney a anunţat că serviciul are un plus de 12 milioane de abonaţi în al patrulea trimestru fiscal, dar a raportat o pierdere operaţională de aproape 1,5 miliarde de dolari. Compania a susţinut că Disney+ va deveni profitabilă în anul fiscal 2024.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published.